Få spelautomater kan stoltsera med samma framgång som NetEnts Starburst. En färgsprakande spelsuccé som innehåller allt du önskar för en kul stund framför datorn eller mobilen. Spelautomaten lanserades redan 2012, men tack vare sitt tidlösa koncept håller spelet måttet än idag!

Speltema och upplägg

Själva upplägget bakom Starburst är klassiskt med fem hjul, tre rader och tio olika vinstlinjer. Du akn själv välka om du spela manuellt eller om datorn ska sköta snurrandet åt dig. För att komma igång gäller det att välja ett myntvärde samt ställa in rät tinsatsnivå och de rader du önskar spelar med. Som minst går det att satsa för så lite som en en krona och taket ligger på 1000 kronor per snurr för en linje. Maxvinsten ligger på 50 000 mynt i Starburst.

Underhållsvärdet maximeras med den åtråvärda Starburst-stjärnan som agerar bonussymbol. Spelet går ut på att få likadana kombinationer över spelplanen. Med tanke på spelets låga varians är vinstchanserna höga i Starburst, vilket kompenserar den något låga återbetalningskvoten på 96,1%.

Funktioner, symboler och free spins

Grundsymbolerna är sju till antalet i Starburst och den mest åtråvärda symbolen är den lila stenen tätt följt av blåa stenen. Wildsymbolen är den regnbågsfärgade starburststjärnan med förmågan att generera free spins (gratissnurr).

I Starburst handlar det mesta om att kamma hem myntvinster och att erhålla free spins. Det är starburststjärnan som agerar “wild” och kan generera gratissnurr till dig under spelets gång. Symbolen kan snurras fram på det andra, tredje eller fjärde hjulet och den expanderar över hela spelhjulet. Du har dessutom chansen att få flera hjul täckta med den gnistrande stjärnan, vilket kan ge dig massor av free spins (eller re spins, som det i praktiken handlar om).

Vad gör spelautomaten så populär?

Starburst har det mesta du kan önska dig av en slot på nätet; snygg grafik, lockande vinster och ett högt underhållningsvärde. Något som absolut banat vägen för spelautomatens succé är dess enkla upplägg. Det krävs ingen förkunskap för att snurra hjulen på Starburst och du kan spela tämligen avkopplat. Har du tidigare inte spelat slots på nätet är Starbust en utmärkt spelautomat att börja med. Samtidigt som det är viktigt att påpeka att spelet är allt annat än tråkigt!